Pristupačnost
Kontrast
Povećaj slova
Smanji slova
Izjava

38. Praznik cvijeća


38. MEĐUNARODNI PRAZNIK CVIJEĆA, popularna fešta od cvića, ove godine iznimno je organizirana u mjesecu rujnu pod nazivom „POSTALI SMO JEDNA OD EUROPSKIH ZVIJEZDA“.
U isto vrijeme održano je i spektakularno  PRVENSTVO EUROPE MLADIH FLORISTA  EUROFLEURS kao i proslava 60. godišnjice osnivanja „PARKOVA I NASADA“. U Vili Dalmacija , u sklopu Praznika cvijeća, 5. i 6. rujna održan je stručni simpozij pod nazivom „Parkovi u urbanoj sredini“ te je dipl.ing. Robert Koharević, voditelj biološke zaštite i održavanja u Park šumi Marjan, govorio o Marjanu- jučer, danas, sutra.
U raskošnim podrumima Dioklecijanove palače, od 5. Do 10. rujna, preko 100 izlagača i proizvođača cvijeća pokazali su stanovnicima Splita i gostima grada  svoja umijeća i prenijeli im svoju ljubav prema cvijeću.
JU za upravljanje Park - šumom Marjan predstavila se „Marjanskom maštaonicom“. Namjera nam je bila komadić Marjana, tog najlijepšeg i najpitomijeg ukrasa ovog jedinstvenog grada prenijeti u Dioklecijanove podrume. Koliko smo u tome uspijeli pokazale su reakcije posjetitelja kao i POSEBNA NAGRADA koju dodjeljuju svi ocjenjivački sudovi zajedno.
Javnoj ustanovi za upravljanje Park - šumom Marjan dodjeljena  je 1. nagrada za kreativan izraz u prostoru.

 

BIOLOŠKA ZAŠTITA I ODRŽAVANJE

Stručna služba obavlja poslove koji se odnose na biološku zaštitu, održavanje i očuvanje Park-šume.

EDUKACIJA I PROMOCIJA

Djelatnosti kojima se bavi ova služba uključuju rad na poučavanju o zaštićenm prirodnim vrijednostima Park-šume. 

PROTUPOŽARNA ZAŠTITA I NADZOR

U djelokrugu ove službe  obavljaju se stručni poslovi zaštite od požara, zaštite na radu i nadzora Park-šume.