Pristupačnost
Kontrast
Povećaj slova
Smanji slova
Izjava

Dan zaštite prirode


Dana 22. svibnja obilježavamo Dan zaštite prirode i Međunarodni dan biološke raznolikosti kojim se upozorava na zabrinjavajuću ugroženost biološke raznolikosti i ubrzano siromašenje vrsta i ekoloških sustava, zbog čega je ugrožen i čovjek. Povodom ovog datuma, Javna ustanova za upravljanje Park-šumom Marjan organizira poučne šetnje za učenike četvrtih razreda Osnovne škole Bol.  
Ovim događanjem završava se ciklus poučnih šetnji koje su organizirane u suradnji sa eko-školama Grada Splita za njihove učenike u školskoj godini 2012./2013. Od Dana planete Zemlje, Dana Marjana pa do sutrašnjeg  Dana zaštite prirode, u edukacijskom programu, sudjelovale su škole Gripe, Slatine, Žrnovnica, Mejaši, Lučac i Bol s nešto više od tri stotine učenika.
Nadamo se da će se ovaj program nastaviti i idućih školskih godina, te da će se djeci putem poučavanja o zaštiti prirode i boravka u njoj uspješno poslati poruka koliko je bitan opstanak svih živih vrsta i koliko baš oni mogu pomoći u tome.
Pored toga, na Marjanu je organizirana i cjelodnevna izložba serije drvenih skulptura „Meditacije“ autorice Hane Lukas Midžić duž šetnice Spinutska vrata – Druga voda, te Vas pozivamo da je i vi posjetite.

 

BIOLOŠKA ZAŠTITA I ODRŽAVANJE

Stručna služba obavlja poslove koji se odnose na biološku zaštitu, održavanje i očuvanje Park-šume.

EDUKACIJA I PROMOCIJA

Djelatnosti kojima se bavi ova služba uključuju rad na poučavanju o zaštićenm prirodnim vrijednostima Park-šume. 

PROTUPOŽARNA ZAŠTITA I NADZOR

U djelokrugu ove službe  obavljaju se stručni poslovi zaštite od požara, zaštite na radu i nadzora Park-šume.