Pristupačnost
Kontrast
Povećaj slova
Smanji slova
Izjava

Proslavljen Dan Marjana


 
Povodom Dana Evrope tradicionalno je podignuta europska zastava na prvom vrhu Marjana kod zoo vrta uz zvukove Ode radosti. Ovoj ceremoniji nazočili su predstavnici Grada Splita te SD Županije, koji su potom u pratnji ravnatelja JU PŠ Marjan upoznati i sa obnovom dijela bivšeg Dječjeg grada, čije je otvaranje upriličeno povodom Dana Marjana. Objavljeni su i pozitivni rezulati Plivine akcije Volim hodanje, čija će donacija biti namijenjena upravo za obnovu Dječjeg grada.
U opuštenoj atmosferi Marjana, otvaranje su uljepšali zvukovima glazbe saksofonistica Glazbene škole Josip Hatze i klapa OŠ Lučac. Kreator ineraktivnih skulptura gosp. Efra Avila prisutnima je prezentirao princip rada i rješavanja zagonetki za djecu i odrasle kojima se mogu zabaviti posjetitelji Park-šume.
Nastavak programa privukao je brojne mališane dječjih vrtića, škola i gimnazija, te su u amfiteatru Dječjeg grada mogli vidjeti nastupe  učenika OŠ Lučac i OŠ Gripe, gimnazije Marka Marulića, Turističko- ugostiteljske škole,plesna skupina „Školjkice“ i saksofonistica Antonela Vručinić. Predstavljena je slikovnica „Basnoslovke“ autorice Hane Lukas Midžić, a zatim održana i radionica crtanja kredom  na kojoj su djeca crtala motive iz Park-šume.
Među posjetiteljima su bila djeca iz dječjih vrtića Bosiljak, Mala sirena i Tamarin koji su se posebno veselili igri na drvenim igračkama.
Pored toga, djeca su se zabavila su se i crtanjem kredom na asfaltu u blizini zoo vrta i to marjanskih crkvica i biljaka.
Crkva sv. Nikole bila je otvorena za posjetitelje, a priču o crkvi i svecu znatiželjnim posjetiteljima pričale su učenice Turističke grupe OŠ Gripe odjevene u narodne nošnje.
Svi su posjetitelji izrazili zadovoljstvo organiziranim aktivnostima i poželljeli da se ovakav dan ponovi.

 

BIOLOŠKA ZAŠTITA I ODRŽAVANJE

Stručna služba obavlja poslove koji se odnose na biološku zaštitu, održavanje i očuvanje Park-šume.

EDUKACIJA I PROMOCIJA

Djelatnosti kojima se bavi ova služba uključuju rad na poučavanju o zaštićenm prirodnim vrijednostima Park-šume. 

PROTUPOŽARNA ZAŠTITA I NADZOR

U djelokrugu ove službe  obavljaju se stručni poslovi zaštite od požara, zaštite na radu i nadzora Park-šume.