Održana pučka fešta na Marjanu


Javna ustanova i Grad Split i Turistička Zajednica  organizirali su tradicionalnu pučku feštu kojom se obilježava Dan Marjana. Do platoa Zoo vozili su besplatni autobusi JGP „Promet“ d.o.o. Pripremljen je i zabavni program, Puhački orkestar glazbenog učilišta Elly Bašić, Big Band glazbene škole“Josip Hatze“ i Neno Papić. Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta puhački orkestar i Big Band  nisu mogli nastupiti u amfiteatru, nego su svoj program odsvirali na Rivi, dok je posjetitelje na Marjanu uveseljavao Neno Papić.
Članovi Splitskog dijabetičkog društva mjerili su tlak i šećer u krvi posjetiteljima, a organizirali su i lutriju s prigodnim darovima. Ispred zoo vrta dijelilo se i 1 000 porcija fažola kojeg su spremili kuhari iz DES-a, a koji je podijjeljen pod budnim okom zaštitara  „Gradske sigurnosti“ i policije.
 Svoj doprinos obilježavanju Dana Marjana dali su građanski aktivisti. Članovi Društva Marjan postavili su vijenac ispod biste Jurja Kolumbatovića, prvog predsjednika Društva Marjan, na zgradi nekadašnjeg Prirodoslovnog muzeja na prvom vrhu Marjana, a ispred crkvice sv. Nikole  aktivisti Društva Marjani Inicijative za Marjan i dijelili su zainteresiranim posjetiteljima  kartu Marjana sa naznačenim toponimima i registriranim nepokretnim kulturnim dobrima koju su izradili Inicijativa za Marjan u suradnji Društvom Marjan pod pokroviteljstvom Društva prijatelja kulturne baštine.
Zahvaljujemo svim suradnicima koji su doprinijeli uspješnoj organozaciji ove proslave i nadamo se još uspješnijoj suradnji i boljim vremenskim prilikama slijedeće godine.
 

BIOLOŠKA ZAŠTITA I ODRŽAVANJE

Stručna služba obavlja poslove koji se odnose na biološku zaštitu, održavanje i očuvanje Park-šume.

EDUKACIJA I PROMOCIJA

Djelatnosti kojima se bavi ova služba uključuju rad na poučavanju o zaštićenm prirodnim vrijednostima Park-šume. 

PROTUPOŽARNA ZAŠTITA I NADZOR

U djelokrugu ove službe  obavljaju se stručni poslovi zaštite od požara, zaštite na radu i nadzora Park-šume.