Rezidba Hajdukove murve

 

 Prema dijagnostičkoj analizi tvrtke „Stablosan“ koja je napravljena prošle godine u kolovozu, sada je potrebno izvesti sanaciju oštećenja, te mjere zaštite i njege krošnje kako bi se smanjili negativni utjecaji oštećenja i truleži debla.

S obzirom na vrijednost murve, željeli smo dovesti najbolje stručnjake iz Hrvatske koji bi odradili samu rezidbu.

Rezidbu će odraditi tvtka „Švenda i sinovi“ iz Zagreba čiji vlasnik, jedan od rijetkih u Hrvatskoj, ima ETW ( European Tree Worker) certifikat izdan temeljem odredbi Europske udruge za arborikulturu (EAC –European Arboricultural Council).

 Ovaj certifikat za  njegovatelja stabala, urbanog drvosječu, urbanog šumara, omogućio im je rad njihove tvrtke na nizu  osjetljivih poslova u Hrvatskoj, kao što su platane u Trstenom, hrast u Sisku, Lipa u Desiniću....

 Nakon rezidbe slijedi uzimanje reznica za razmnožavanje murve, koje će sukladno dogovoru odraditi tvrtka „Jadro“ iz Splita koja ima stručne i tehničke mogućnosti da to uspješno odradi.

Sukladno dijagnostičkoj analizi nakon izvršene rezidbe u narednom periodu slijedi gnojidba sa specijalnim supstratom za prihranu korijenja, koju će odraditi JU Park-šuma Marjan.

Rezidba je odrađena  u organizaciji Grada Splita i JU Park-šuma Marjan, zahvaljujući  donaciji tvrtke Drezga d.o.o. koja službeni zastupnik Husqarne u Hrvatskoj.

Rezidba Hajdukove murve slikaRezidba Hajdukove murve slikaRezidba Hajdukove murve slikaRezidba Hajdukove murve slikaRezidba Hajdukove murve slikaRezidba Hajdukove murve slika
BIOLOŠKA ZAŠTITA I ODRŽAVANJE

Stručna služba obavlja poslove koji se odnose na biološku zaštitu, održavanje i očuvanje Park-šume.

EDUKACIJA I PROMOCIJA

Djelatnosti kojima se bavi ova služba uključuju rad na poučavanju o zaštićenm prirodnim vrijednostima Park-šume. 

PROTUPOŽARNA ZAŠTITA I NADZOR

U djelokrugu ove službe  obavljaju se stručni poslovi zaštite od požara, zaštite na radu i nadzora Park-šume.