Svjetski dan zaštite okoliša 2013. godine

Povodom Svjetskog dana zaštite okoliša 05.06., s početkom u 10 sati eko-škole grada Splita u suradnji s JU organizirale su prigodni program u predjelu Dječjeg grada na Marjanu.
Tim povodom podignuta je i zastava eko-škola na platou kod Zoološkog vrta. Zastavu je podigla učenica OŠ "Slatine" s direktorom Čistoće Stjepanom Ivčevićem koji je "kum" eko-škola.
Učenicima i njihovim gostima pročitan je i kodeks eko-škola, a program se sastojao od niza poučnih točaka vezanih za očuvanje planete Zemlje.
Održana je i izložba učeničkih radova s radionica papier-mashea u organizaciji Javne ustanove i eko-škola, te fotografija poučnih šetnji koje su provedene u protekloj školskoj godini u sklopu edukativnog programa.

Ova suradnja eko-škola i Ustanove planira se i u budućnosti, te se nadamo da će u zajedničke programe biti uključeno što više škola i učenika.

Svjetski dan zaštite okoliša 2013. godine slikaSvjetski dan zaštite okoliša 2013. godine slikaSvjetski dan zaštite okoliša 2013. godine slikaSvjetski dan zaštite okoliša 2013. godine slikaSvjetski dan zaštite okoliša 2013. godine slikaSvjetski dan zaštite okoliša 2013. godine slika
BIOLOŠKA ZAŠTITA I ODRŽAVANJE

Stručna služba obavlja poslove koji se odnose na biološku zaštitu, održavanje i očuvanje Park-šume.

EDUKACIJA I PROMOCIJA

Djelatnosti kojima se bavi ova služba uključuju rad na poučavanju o zaštićenm prirodnim vrijednostima Park-šume. 

PROTUPOŽARNA ZAŠTITA I NADZOR

U djelokrugu ove službe  obavljaju se stručni poslovi zaštite od požara, zaštite na radu i nadzora Park-šume.